Surfen op touchtafels in stadhuis Etten-Leur

1Twee interactieve touchtafels met 55″ PCAP touchscreen en Omnitapps in het stadskantoor moet de burger helpen zijn weg te vinden in het woud van informatie, formulieren en folders. Surfen door de gemeentelijke websites en toch meteen hulp kunnen vragen als je er niet uitkomt. Dat is de grondgedachte achter de touchtafels die in de hal van het Etten-Leurse stadskantoor staan. Wie de gewenste informatie heeft gevonden of het formulier dat nodig is, kan het gelijk naar huis mailen. Met de stap naar interactieve touchtafels volgt Etten-Leur een proefproject van de gemeente ‘s-Hertogenbosch.

De afdelingen Publiekszaken en Communicatie van de gemeente zijn overtuigd van de mogelijkheden. ,,We kunnen zo ook papier besparen.’’ Voorbeeld is de afvalwijzer, waarvan er duizenden worden gedrukt, legt Els de Lange uit, die voor het dagelijks beheer van de tafels zorg draagt. ,,Sommige mensen vinden het fijn om een overzicht aan de muur te hangen.’’ En wie toch liever heeft dan een digitale versie kan over enkele weken via de touchtafel bij de gemeente ‘gewoon’ een printje maken. ,,Alleen zoeken we nog even uit hoe we dat het beste kunnen regelen.’’

Door de digitale informatie ook in het stadhuis meteen ter beschikking te stellen kunnen ambtenaren en burger samen aan de touchtafel bekijken wat een goede route is. Wie uitleg bij een formulier nodig heeft, kan die ter plekke krijgen. En de andere kant op: een burger kan bijvoorbeeld aan de hand van Google maps een ambtenaar een situatie laten zien. Zo nodig kan Streetview helpen om het helemaal aanschouwelijk te maken.

Het is de bedoeling dat het baliepersoneel van de gemeente dergelijke bijstand gaat verrichten. Zelfs het maken van een afspraak met één van hen kan voortaan via de touchtafel.

Klik hier voor meer informatie over touchtafels.

PresTop_Gemeente Ettenleur_2017_Banner

Screenshot Gemeente Ettenleur banner

 Bron: BN DeStem
Terug