Specials

Alle vormen en maten

Als de situatie of de omgevingscondities vraagt om een unieke vorm of afmetingen ontwerpt PresTop een special: oogverblindende interactieve maatwerk objecten voor informatie, self-service of promotiedoeleinden.

  • Uw materiaalkeuze: staal, roestvrij staal, cortenstaal, polyester, polystyreen (piepschuim), glas, hout, …
  • Bijzondere vormen: ei; bol, kubus, veelhoeken en vele andere
  • Keuze uit infrarood (IR) en projected-capacitive (PCAP) touch technologieën
  • Dutch Design en fabricage

Kijkkoker Nijmegen

Nadat PresTop een drietal videozuilen heeft gemaakt die buiten opgesteld staan in Nijmegen, heeft PresTop Products wederom een mooi stukje maatwerk mogen opleveren. Deze keer is in opdracht van Wennekes Multimedia een “kijkkoker” gemaakt die geïntegreerd is in de doorgang van een parkeergarage. Door op een knop te drukken activeert de gebruiker een video die wordt afgespeeld op een 42” portrait lcd scherm. Het bewegende beeld dat zich in de verte afspeelt lijkt op een blik terug in de tijd.

De uitdaging in dit traject was dat deze buitenkast niet alleen vandaalbestendig moest zijn maar ook goedgekeurd moest worden door de bewonerscommissie, gemeente en uiteraard de opdrachtgever. De kijkkoker is door PresTop Products ontworpen, geproduceerd en uiteindelijk door de eigen installatiedienst geïnstalleerd. Voor onderhoud en beheer van de kijkkoker is er een onderhoudscontract afgesloten. Het resultaat kunt u bekijken op het St. Josephhof te Nijmegen.

DSC06966
DSC06973

Handle with Care – Toverlantaarn

In opdracht van het bureau Handle with Care uit Amsterdam werd op basis van een schets de Toverlantaarn geproduceerd. Dit eenmalige model, dat op 16 oktober 2010 werd onthuld door Wubbo Ockels, had veel uitdagingen. Zo zijn alle onderdelen op maat gemaakt inclusief de “lenzen” en het draaiwiel. Voor de techniek werd er gebruik gemaakt van een aangepaste CF-player, een magneet contact en een 12” lcd-scherm. Door aan het wiel te draaien wordt de door Wubbo Ockels ingesproken video opgestart. Gebruikers zien door de lens de video die wordt getoond op het ingebouwde 12” scherm en horen het geluid via de ingebouwde speakers.

DSC06396
WubboToverlantaarn

Fetim Ei

Tijdens een feestelijke bijeenkomst werd het vijftigste “ei” van Fetim geleverd. In het ei dat gemaakt is van polyester, zit een 42” touchscreen en mini pc verwerkt. De software is gemaakt door Omnivision. De SolidFloor product selectoren, gedmonstreerd op het ‘ei’, staan ondertussen opgesteld over heel Europa en in Rusland.

Fetim9
Fetim_PresTop

Als variant op het grote ei heeft PresTop Products ook een mini-ei ontworpen waarin ten opzichte van het grote ‘Fetim’ ei een 19” widescreen monitor in is verwerkt.

Mini-ei

Een dobbelsteen met drie schermen voor KPN

In een oplage van 12 stuks werd in een tijdsbestek van 4 weken een schets omgezet in een product. Het product is van EPS (piepschuim). Er was gekozen voor dit materiaal omdat hiermee snel een mal gerealiseerd kon worden. Een exemplaar van dit unieke product kunt u aanschouwen in onze showroom.

foto 1
foto 2

Touchscreens watersport

Het bedrijf DVC is gespecialiseerd in high speed camera’s en opnameapparatuur die veelal word toegepast in sportaccommodaties waar topsporters trainen. Met deze camera’s en opnameapparatuur kunnen de trainers en sporters (zelf) terugkijken naar hun trainingssessie.

PresTop leverde hiervoor de touchscreens. We bouwden o.a. een 15” scherm in voor een mobiele opname koffer. Ook ontwikkelde PresTop Products een startblok met touchscreen voor Innosports. In dit startblok is een 12” capacitief touchscreen verwerkt. Hiermee kunnen de topsporters onderwater-opnames terugkijken.

IMG_8307
IMG_8310_small

Inbouwtouchscreens en touchoverlays Micropia

PresTop Products is een van de sponsoren van het Micropia museum op het Artisplein in Amsterdam. Met de door PresTop Products geproduceerde inbouw touchscreens en touchoverlays is de informatie die over micro-organismen wordt getoond interactief te beleven. Ze geven bezoekers kennis en inzicht in de bijzondere wereld van de micro-organismen.

Micropia_PresTop_1
Micropia_PresTop_2
Micropia_PresTop_3