85 bestelzuilen met PIN voor ANWB

PresTop_ANWB_Bestelzuilen_Webshopzuilen_2017_Banner_03

 

PresTop levert totaaloplossing voor ANWB

ANWB, een organisatie met miljoenen leden en vele winkels in heel Nederland, wil het uitgebreide assortiment van producten en diensten uit de eigen webshop nadrukkelijk onder de aandacht brengen in de winkels. ANWB wil de omnichannel strategie versterken, want het assortiment van de webshop is zowel breder als dieper dan in de fysieke winkel. Daarnaast wil ANWB nee-verkopen terugdringen en de klant een extra service bieden door een koppeling te maken tussen in de winkel aanwezige producten en de webshop op de bestelzuil.

Vanuit het oogpunt van beheer is de wens om hardware, software, inrichting, support en beheer te betrekken van één partij. De ideale partner voor deze complete oplossing was PresTop.

ANWB informatiezuil_01De informatiezuil met PIN, de juiste oplossing

ANWB heeft aan PresTop gevraagd om een complete oplossing op basis van informatiezuilen te leveren. Al snel bleek dat er ook vraag was naar beschikbaarheid van een in-store betaalmethode om conversie en zelfredzaamheid van de bezoeker te verhogen, vervolgens heeft PresTop een bestelzuil met PIN ontworpen. De bestelzuilen zijn uitgerust met een bewegingssensor, barcodescanner en PIN terminal.

Integratie van een PIN terminal vereist samenwerking tussen de terminal leverancier, de webshopbouwer en een payment service provider die PIN betalingen ondersteunt. PresTop heeft voor ANWB het projectmanagement en de service op zich genomen.

Signage

De fysieke verschijning van de bestelzuil is aangepast aan de huisstijl van ANWB d.m.v. coating en belettering. De gele kleur zorgt ervoor dat de zuil direct opvalt. Daarnaast zorgt een opvallende screensaver dat bezoekers worden uitgenodigd om de zuil te gebruiken.

Lead verzameling

Om lost sales terug te dringen en een leadmechanisme voor de organisatie te introduceren, heeft PresTop in de schil een e-mailkanaal toegevoegd. Gebruikers kunnen de pagina-URL die zij bezoeken naar zichzelf mailen voor latere opvolging. Met een druk op het touchscreen kunnen bezoekers zich ook aanmelden voor de nieuwsbrief. In beide gevallen ontvangt de organisatie het e-mailadres van de bezoeker.

Webshop & promotie

In de winkels wil ANWB een specifiek aanbod van producten en diensten prominent presenteren. Het was niet gewenst de website en webshop hiervoor aan te passen. De oplossing die PresTop heeft geboden is het aanbrengen van een “schil” rond de weergave van website en webshop. De schil toont promotionele tekst en afbeeldingen en biedt een menu waarin de promotie opties als eerste naar voren komen. Zelfs indien de webshop niet beschikbaar is, blijft de promotie functie van de informatiezuilen dus in stand.

Toegang tot andere websites is onmogelijk gemaakt. Daarnaast hebben we sommige webpagina’s voorzien van een code die de weergave van de schil aanpast: zo tonen bijvoorbeeld sommige webpagina’s de e-mail mogelijkheid en andere pagina’s niet. Niet relevante functies van een standaard browser en meldingen van Windows worden onderdrukt, zodat de ervaring van de bezoeker eenvoudig en consistent is. De gebruiker kan de goede werking van de informatiezuil niet verstoren.

Ook zorgt de software ervoor dat het scannen van de barcode van een winkelproduct direct een zoekopdracht in de webshop ingeeft en direct de productpagina van de webshop oproept.

De veilige weergave van de webshop, skin en screensaver heeft PresTop helemaal ingericht met SiteKiosk.

Beheer 

De content en settings van de screensaver en eventuele signage op het touchscreen worden op afstand aangestuurd, maar lokaal op de zuil opgeslagen, onafhankelijk van de webshop. De ICT-afdeling van ANWB kan een bestelzuil op afstand overnemen om bepaalde handelingen uit te voeren wanneer dat nodig is. Updates van signage content en settings kunnen naar alle zuilen, naar diverse groepen of naar specifieke zuilen worden gestuurd. Met een centraal dashboard – realtime inzicht – geeft de werking van de bestelzuilen weer. Diverse statusmeldingen zijn zichtbaar per zuil, per locatie en per groep, eventueel ook in een kaartweergave.

Wat ook fijn is is dat de zuil zichzelf uitschakelt na sluitingstijd, op basis van een schema per locatie waarin ook bijvoorbeeld ook weekends, feestdagen en koopzondagen zijn opgenomen.

Via SiteRemote kunnen de zuilen op afstand veilig beheerd worden.

Privacy

De Wet Bescherming Persoonsgegevens vereist zorgvuldige omgang met de gegevens van bezoekers. PresTop heeft daarom gezorgd dat de sessie van een bezoeker na een time-out wordt beëindigd, waarbij alle bezoekersgegevens worden gewist en de klant wordt uitgelogd van de webshop. De bewegingssensor start een nieuwe sessie zodra een nieuwe bezoeker zich voor de zuil beweegt.

Meer weten over bestelzuilen, webshopkiosken, shop-in-shop zuilen of self-service zuilen?

Wilt u uw webshop naar de winkelvloer brengen met een bestelzuil? Verkoop, lease, maatwerk, software en complete projectbegeleiding is geen punt voor PresTop. Klik hier voor meer informatie.

PresTop_ANWB_Bestelzuilen_Webshopzuilen_2017_Banner_04

Terug