Interactieve oplossingen bij het Spoorwegmuseum

PresTop Spoorwegmuseum 2016Het Spoorwegmuseum in Utrecht heeft ontzettend veel oude foto’s van treinstations in Nederland en wilde deze op een leuke manier delen met bezoekers. In samenwerking met Leisure Expert Group hebben we een interactieve selfie oplossing ontworpen waarmee bezoekers in het museum kunnen “treinen door de tijd”.

Van kaartautomaat tot selfie oplossing

PresTop heeft een oude kaartautomaat van NS omgebouwd tot een complete selfie oplossing. In de kaartautomaat hebben we een 22″ PCAP touchscreen en webcam ingebouwd. Daarnaast hebben we een 65″ ledscherm voorzien van een geharde anti-glare glasplaat en een speciale stalen behuizing met backcover op statief. Zowel de kaartautomaat als het ledscherm zijn gevestigd op een houten podium wat in het geheel te verplaatsen is met een pompwagen.

Met deze selfie oplossing kunnen bezoekers een digitale ansichtkaart versturen vanaf diverse oude stations door heel Nederland. De software die gebruikt wordt is een op maat gemaakte versie van Omnitapps Selfie.

Omnitapps Selfie Spoorwegmuseum Utrecht

 

Informatie over de Stoomlocomotief SS 13 op informatiezuil

Bezoekers kunnen informatie over de Stoomlocomotief SS 13 opzoeken op een informatiezuil met een 22″ PCAP touchscreen (PT-EC-522-PCAP).
In een interactieve Omnitapps presentatie kan van alles worden ontdekt over de oudst bewaard gebleven locomotief van Nederland.

PresTop informatiezuil Spoorwegmuseum Utrecht

 

 

Terug